Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen stelt zich burgerlijke partij tegen Jeff Hoeyberghs

Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) stelt zich burgerlijke partij tegen plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs na seksistische uitspraken tijdens een lezing aan de universiteit Gent op uitnodiging van studentenvereniging KVHV. De sociale raad van de universiteit adviseert intussen om de vereniging 4 maanden te schorsen.

Gisteren kreeg het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen meer dan 1000 klachten binnen. Hoeyberghs deed de seksistische uitspraken tijdens een lezing van de studentenclub KVHV in Gent. 

De voorbije dagen deden de beelden van Hoeyberghs' lezing van vorige week heel wat stof opwaaien. Hij maakte opmerkingen als "Vrouwen willen wel de privileges van de mannelijke bescherming en geld. Maar ze willen wel niet meer hun benen opendoen" en "Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden".

Het is nu aan de rechter om te onderzoeken of Hoeyberghs met zijn uitspraken de gender- en seksismewet schond.

De sociale raad van de universiteit Gent adviseert intussen om de KVHV 4 maanden te schorsen. Het is echter aan het bestuurscollege van de universiteit om hierover een definitief besluit te nemen. Dat zal komende vrijdag gebeuren.

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen