"Iemand bood zelfs 2 miljoen dollar voor Narwhal. Maar bij mij krijgt hij een warme thuis!"

Achtergelaten in het landelijke Missouri werd een kleine maand geleden een jonge puppy binnengebracht in het dierenopvangcentrum 'Mac’s Mission'. Opvallend aan de hond was dat hij een extra staartje op zijn voorhoofd had. Hij kreeg de naam Narwhal toegewezen, verwijzend naar een tandwalvis, met een opmerkelijke slagtand, die vooral voorkomt in het Noordpoolgebied. Toen het asiel op zoek ging naar een adoptieouder voor de nog jonge hond, ging de foto van Narwhal snel viraal, onder de noemer "de eenhoornpuppy". Uiteindelijk werd de hond door de oprichtster van het asiel zelf, Rochelle Steffen, geadopteerd. "Ondanks een bod van 2 miljoen dollar", aldus de vrouw op nieuwswebsite Inside Edition.

Rochelle Steffen: "Iemand heeft 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) voor hem geboden. Onbegrijpelijk. Een nieuwsmedewerker uit New York bood dan weer 7.000 dollar (6.300 euro) aan en wilde het dier zelfs met zijn privévliegtuig komen afhalen. Allemaal bedragen die we goed konden gebruiken voor ons dierenasiel. Maar de grootte van die bedragen maakte ons enigszins achterdochtig. Op die manier wordt het spel niet gespeeld, was onze reactie."

"Ook al was het niet de bedoeling om ons gezin met een huisdier uit te breiden, toch was ik er niet zeker van dat Narwhal in een ander huisgezin de juiste aandacht zou krijgen, waardoor ik hem dus zelf geadopteerd heb."

"Dat heeft wel een aantal mensen boos gemaakt - in totaal waren er een 300-tal aanvragen voor adoptie -, maar dat interesseert me niet. Ik ben verliefd geworden op hem. Hij zal bij ons met veel liefde omringd worden en het mooiste leven kunnen hebben dat er voor een hond is."

"Ik ben blij dat hij nu van ons gezin deel uitmaakt en dat hij de nodige flair in ons kleine huis binnengebracht heeft. Narwhal gaat sowieso het nieuwe uithangbord van het dierenasiel worden. Want er zijn nog dieren genoeg die op zoek zijn naar een warme thuis."

Meest gelezen