Videospeler inladen...

Meer dan 70 militairen gedood bij aanval op kamp in Niger

Bij een aanval op een militair kamp in het westen van Niger, vlak bij de grens met Mali, zijn dinsdag zeker 71 militairen omgekomen. Dat heeft het leger bekendgemaakt in een mededeling die op televisie is voorgelezen. Dat is de zwaarste balans voor het Nigerese leger sinds het begin van de jihadistische aanvallen in het land in 2015. Ook 57 jihadisten zouden zijn omgekomen. Twaalf mensen zijn gewond en nog verschillende anderen zijn vermist.

De aanval vond plaats in Inates. Het militaire kamp werd bestookt met obussen en mortieren, waarna het tot ontploffingen kwam. Daardoor zou het dodental zo hoog zijn.

De jihadisten zijn afkomstig uit Mali. Dinsdag werd de noodtoestand die in verscheidene departementen van Niger sinds 2017 van kracht is, nog met drie maanden verlengd. De veiligheidstroepen beschikken daardoor over extra bevoegdheden, zoals het houden van huiszoekingen overdag en 's nachts. Humanitaire organisaties mogen sinds oktober niet meer naar bepaalde zones trekken als ze geen militaire escorte hebben.

President Issoufou Mahamadou roept morgen de nationale veiligheidsraad van het land samen, laat zijn kabinet weten op Twitter. Hij heeft een bezoek aan Egypte stopgezet na de aanslag.  

Bekijk het verslag van "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen