AFP or licensors

Actrice Olivia Newton-John krijgt pas geveild leren jasje terug dat ze droeg in de film "Grease"

Zangeres en actrice Olivia Newton-John heeft het leren jasje teruggekregen dat ze droeg in de film "Grease". Het werd onlangs geveild voor 243.000 dollar (bijna 220.000 euro). De koper vindt dat het jasje niet thuishoort in zijn kast. Newton-John reageerde verbaasd en geëmotioneerd. 

Begin november liet Olivia Newton-John (71) honderden items veilen uit haar carrière voor het goede doel. Topstukken waren het iconische leren jasje en de bijpassende broek die ze droeg in de film "Grease". 

Vooraf werd de waarde voor beide items geschat op 200.000 dollar (ongeveer 179.000 euro), maar uiteindelijk gingen ze voor meer dan het dubbele onder de hamer. Twee kopers telden er in totaal 405.700 dollar voor neer (zowat 362.000 euro). 

In totaal leverde de veiling 2,4 miljoen dollar op (ruim 2,1 miljoen euro). De opbrengst ging naar het Olivia Newton-John Cancer and Wellness Centre in Melbourne in Australië. De actrice en zangeres vecht al meer dan 25 jaar tegen kanker. Eerder dit jaar maakte ze bekend dat ze voor de derde keer de diagnose kreeg. 

Bekijk hier de reactie van Olivia Newton-John als ze het jasje terugkrijgt: 

De koper die het jasje nu terugschenkt, wenst anoniem te blijven. Hij vindt dat het niet thuishoort in de kledingkast van een miljonair, zodat die ermee kan opscheppen tegenover zijn vrienden. Hij prees Newton-John omdat ze blijft vechten tegen kanker met de nieuwste therapieën. 

Olivia Newton-John reageerde verrast en emotioneel. "Dit is ongelofelijk vrijgevig van u. Ik ben zo dankbaar. Ik ben weggeblazen", zei ze. 

Ze zal het jasje tentoonstellen in haar kankerbehandelingscentrum in Melbourne. 

Olivia Newton-John als Sandy in de film "Grease" met het leren jasje.

Meest gelezen