Videospeler inladen...

Rendieren van Banksy krijgen bescherming nadat iemand ze rode neuzen gaf

Kunstenaar Banksy heeft een nieuwe muurschildering gemaakt in de Britse stad Birmingham. Ze stelt twee rendieren voor die vastgemaakt lijken aan een bankje dat vlakbij staat. Nadat iemand de rendieren rode neuzen gegeven heeft, wordt het schilderij afgeschermd met plastic schermen. 

Gisteren postte de anonieme Britse kunstenaar Banksy een filmpje op zijn Instagramaccount met een nieuw werk. Hij wil er de aandacht mee vestigen op het probleem van de daklozen in Groot-Brittannië. In het filmpje gaat een dakloze man die Ryan heet op een bankje liggen. Dat bankje lijkt voortgetrokken te worden door twee rendieren die Banksy op de muur er naast geschilderd heeft. Het lijkt dus alsof de man in de slee van de kerstman ligt die elk moment kan opstijgen.

Hoewel de man niets vroeg, kreeg hij toch een warm drankje, chocolade en een aansteker toegestopt van voorbijgangers. 

Een paar uur later heeft iemand de rendieren voorzien van rode neuzen, zoals in het populair kerstliedje "Rudolf the rednosed reindeer" (Rudolf, het rendier met de rode neus).

Het werk wordt ondertussen beschermd door plastic schermen om meer vandalisme te voorkomen. Er staan ook nadarhekkens, maar dat weerhoudt mensen er niet van om selfies te nemen op het bankje. 

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen