Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Schietpartij met 6 doden in de VS was gericht tegen Joodse winkel

Bij een schietpartij in het Amerikaanse Jersey City, op enkele kilometers van Manhattan, zijn zes mensen omgekomen. Het gaat om een politieagent, drie burgers en twee vermoedelijke daders. De schutters zijn door de politie doodgeschoten bij een vuurgevecht in een buurtwinkel. Volgens de lokale burgemeester was de aanval gericht tegen een Joodse kruidenierswinkel.

Eerder had de gouverneur van New Jersey, Phil Murphy, al gemeld dat bij de schietpartij politieagenten neergeschoten waren. "Onze gedachten en gebeden zijn bij de mannen en vrouwen van de politie van Jersey City, in het bijzonder bij de agenten die bij deze situatie neergeschoten zijn", klonk het in een verklaring. Drie andere agenten raakten gewond, maar hun toestand is stabiel. De schietpartij duurde volgens de politie urenlang. De buurt, waar zich ook een school bevindt, was onder lockdown. 

Lange tijd was er onduidelijkheid over de motieven van de daders, maar vanavond liet de burgemeester van Jersey City doorschemeren dat er mogelijk antisemitische motieven zijn. 

Zo zou uit beelden van bewakingscamera's blijken dat de daders traag door de straten van de stad reden, maar halt hielden voor een Joodse kruidenierswinkel en daar begonnen te schieten. De auto zou in een ander deel van de stad gestolen zijn. In de buurt van de kruidenierszaak is een grote gemeenschap van orthodoxe joden gevestigd.

 

 

Meest gelezen