Politie Antwerpen waarschuwt voor zakkenrollers op kerstmarkt: “Zet je rugzak niet in een hoek als je een drankje gaat halen”

De politie van Antwerpen waarschuwt nog eens voor zakkenrollers nu de kerstmarkten overal begonnen zijn. “Als mensen zich aan het amuseren zijn, vergeten ze wel eens om hun portefeuille op hun lichaam te dragen”, zegt Wouter Bruyns van de politie.

Nu het kerstmarktenseizoen begint, waarschuwt de Antwerpse politie voor zakkenrollers. Ze merkt dat dieven naar zulke evenementen afzakken om hun slag te slaan. Ze komen nu met tips tegen zakkenrollers.

Tips

“Handtassen of rugzakken worden al eens in een hoekje weggezet wanneer je een drankje gaat halen”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Doe dat niet. Draag ook altijd je portefeuille op je lichaam. Neem ook geen dure spullen mee. Een iPad heb je niet nodig op de kerstmarkt.”

Meest gelezen