Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Rudi Vranckx vrijwilligt: "Moeilijk te begrijpen dat er zo veel armoede is in een land als België"

In aanloop naar De Warmste Week bezoeken drie VRT NWS-gezichten één van de meer dan 2.000 deelnemende vzw's. Ze ontdekken wat ze er als vrijwilliger voor De Warmste Week kunnen betekenen. Dat doen ze alledrie vanuit hun persoonlijke link met de thematiek waarmee de organisatie bezig is. Vandaag gaat oorlogsverslaggever Rudi Vranckx naar een vzw in Mechelen die zich inzet voor mensen in armoede: De Lage Drempel.

VRT NWS-journalist Rudi Vranckx heeft de voorbije jaren als oorlogsverslaggever in alle uithoeken van de wereld mensen in nood gezien, en gesproken. "In welke taal je ook spreekt, de verlangens en behoeftes van mensen zijn overal dezelfde. En vooral de veerkracht van mensen, ook als het minder goed gaat, blijft me verbazen", aldus Vranckx. En zo wilde hij kennismaken met vzw De Lage Drempel in Mechelen, als vrijwilliger voor De Warmste Week.

De Lage Drempel bestaat al bijna 20 jaar en organiseert uitstappen en activiteiten voor mensen die in armoede leven. En dat gaat een pak verder dan de jaarlijkse kerstmaaltijd of een klassieke soepbedeling: de bedoeling is om mensen in armoede en mensen zonder financiële problemen met elkaar in contact te brengen.

"Want de wederzijdse clichébeelden, die zijn er langs beide kanten. En onze samenleving wordt er steeds harder op", zegt Bernard Defossez, bezieler van De Lage Drempel. Veel mensen brengen dan ook graag tijd bij de vzw door voor het sociaal contact. Vrijwilligers leiden de orde van de dag in goede banen. 

Bekijk de video:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Wil je nog tot 24 december de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger voor De Warmste Week, bij vzw De Lage Drempel of een van de andere goede doelen? Schrijf je dan in via de website van De Warmste Week: www.dewarmsteweek.be/vrijwilligerswerk

Meest gelezen