Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Twee Antwerpse IS-vrouwen veroordeeld tot respectievelijk 4 jaar en 40 maanden cel

De Brusselse correctionele rechtbank heeft twee Antwerpse IS-weduwen veroordeeld tot respectievelijk 4 jaar en 40 maanden cel voor terrorisme. Beide vrouwen trokken in april 2013 naar Syrië. Ze reisden hun echtgenoten achterna, die zich daar aansloten bij terreurgroep IS. Gisteren besloot een kortgedingrechter nog dat de Belgische staat er alles aan moet doen om onder meer 4 kinderen van één van deze vrouwen terug te laten keren naar ons land.

De Antwerpse vrouwen Nora Baghouri en Kaoutar El Azzouzi, nu 28 en 29 jaar, trokken in april 2013 naar Syrië. Eerder waren hun mannen al naar daar afgereisd, om zich uiteindelijk aan te sluiten bij terreurgroep IS. Maar in 2016 en 2018 sneuvelden hun mannen. 

Nora Baghouri kreeg samen met haar man 4 kinderen. De rechter veroordeelde haar nu tot 4 jaar cel, iets minder dan de gevraagde straf door het parket. Baghouri sloot zich bij twee andere IS-vrouwen en een Syriëstrijder aan, om samen naar de rechter in ons land te stappen. Die gaf haar gisteren gedeeltelijk gelijk: België moet er alles aan doen om niet de ouders, maar wel de kinderen, te laten terugkeren naar ons land.

Kaoutar El Azzouzi kreeg 40 maanden cel. Ze werd veroordeeld voor deelname aan de activiteiten van een terreurgroep, en omdat ze haar man morele en materiële steun had geboden, en instond voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen.

Meest gelezen