Vanaf januari betaalt u meer voor bovengronds parkeren in Mechelen

Vanaf Nieuwjaar wordt bovengronds parkeren in Mechelen een pak duurder. De stad wil bezoekers meer naar de randparking en ondergrondse parkeergarages sturen. Zo hebben de buurtbewoners meer plaats om hun auto te parkeren.

Een uur bovengronds parkeren in Mechelen kost nu 1,70 euro. In januari wordt dat 2,50 euro, de helft duurder dus. Bovendien moet u voortaan ook op zon- en feestdagen betalen als u bovengronds wilt parkeren.

Meer plaats voor buurtbewoners

Met deze maatregelen wil de stad de bewoners tegemoet komen. “We willen bezoekers naar de randparking en naar ondergrondse parkings sturen”, zegt Mechels mobiliteitsschepen Vicky Vanmarcke. Zo krijgen de buurtbewoners meer plaats. “Daarnaast waren de tarieven sinds 2013 al niet meer aangepast. Naar aanleiding van dat grotere mobiliteitsplan hebben we dat nu wel gedaan.”

De stad benadrukt dat er nog altijd een gratis parking is op het Douaneplein, aan de rand van de stad.

Meest gelezen