Videospeler inladen...

Dodental bij vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland opgelopen tot acht, acht anderen nog vermist

Na de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland is het dodental ondertussen opgelopen tot acht. Acht anderen zijn nog vermist, maar er is weinig hoop dat ze nog levend worden teruggevonden. De hulpdiensten gaan vanaf morgen lichamen bergen. 

Afgelopen maandag barstte de Whakaari-vulkaan op het Nieuw-Zeelandse White Island uit. Tot nog toe waren daarbij zes doden gevallen, maar dat aantal is opgelopen tot acht. Twee mensen die met brandwonden opgenomen waren in het ziekenhuis, zijn gisteren aan hun verwondingen overleden. 

Bekijk hieronder beelden van de uitbarsting en lees verder onder de tweet:

In vier ziekenhuizen in het land worden nog steeds 21 mensen verzorgd. 16 onder hen zijn nog in kritieke toestand. 

Ondertussen zijn er nog steeds acht mensen vermist. Zij liggen wellicht overleden op het vulkaaneiland. De hulpdiensten gaan er dus vanuit dat er al zeker zestien doden zijn gevallen bij de uitbarsting. 

De hulpdiensten gaan hen morgen proberen te halen. Tot nog toe was het te gevaarlijk om naar de vulkaan te trekken, omdat de vulkaan nog actief is. Experts waarschuwen dat er nog steeds een uitbarsting kan zijn. 

Bekijk het verslag van "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen