Wielrenner Oliver Naesen iemand een gelukkige verjaardag laten wensen? Voor 13,5 euro doet hij het (voor een goed doel)

Via de Cameo-app kan je nu ook een aantal bekende Belgische sporters betalen om iemand te verrassen met een persoonlijke videoboodschap. De online dienst is al langer succesvol bij Amerikaanse beroemdheden, die er fors geld mee verdienen. Nu blijkt dat ook bekende Belgen in te huren zijn. Wielrenner Oliver Naesen bijvoorbeeld, die het bedrag dat hij ermee verdient opspaart voor een goed doel.

Beroemdheden deelden vroeger postkaarten en handtekeningen aan hun fans. Daarna kwamen de selfies - waar sommige beroemdheden zich al voor laten betalen - en nu is er ook Cameo. Dat is een online dienst waarmee bekende mensen zich laten betalen om videoboodschappen in te spreken voor hun fans. 

De dienst ging twee jaar geleden online en is sindsdien populair geworden in de Verenigde Staten. Amerikaanse beroemdheden vragen er vaak veel geld om boodschappen voor hun fans in te spreken. Rapper Snoop Dogg bijvoorbeeld iets kort laten inspreken? Dat is dan 750 dollar (675 euro).

Belgen op Cameo

Tussen de tienduizenden beroemdheden die zichzelf aanbieden op Cameo, zitten ook 5 Belgische topsporters: Rode Duivel Adnan Januzaj (300 dollar), topvoetbalster Tessa Wullaert (30 dollar), tennisster Kirsten Flipkens (20 dollar) en wielrenners Philippe Gilbert en Oliver Naesen, die respectievelijk voor 49 en 15 dollar de boodschap inspreken die u hen via Cameo voorschrijft.  

Hoe gaat dat in zijn werk? “Je krijgt bijvoorbeeld de vraag binnen om iemand succes te wensen bij het trainen na een blessure, iemand een gelukkige verjaardag te wensen. Je neemt die boodschap van een halve minuut à een minuut dan op”, vertelt Oliver Naesen vanop stage in Spanje aan VRT NWS. 

Goed doel

Naesen werd een half jaar  geleden via Instagram gecontacteerd door Cameo. Het bedrijf suggereerde hem dat hij 15 dollar (omgerekend 13,5 euro) kon vragen om persoonlijke videoboodschappen in te spreken. “Daarvan gaat 4 euro naar Cameo en 11 euro naar mijn account”, legt de welbespraakte wielrenner uit. 

“Tot vandaag had ik een boodschap ingesproken”, vertelt Naesen. Maar nu Vlaamse kranten hebben uitgebracht dat de populaire wielrenner op Cameo zit, heeft hij nog vier opdrachtjes afgewerkt.

Als ik de komende tijd nog een vijftal verzoekjes krijg per dag, kan ik misschien wel een mooi bedragje hebben tegen de Warmste Week.

Wielrenner Oliver Naesen

Naesen steekt de Cameo-opbrengsten niet in eigen zak. “Het bedrijf achter de app stelt tijdens het eerste contact meteen voor om je opbrengsten aan een goed doel te schenken, en ik denk dat het merendeel van de bekendheden dat ook wel doet.”

“Als ik via de app een aardig bedragje heb gespaard, zal ik het geld eraf halen en doorstorten naar een goed doel.” Wat dat goede doel is, dat heeft Naesen nog niet uitgemaakt. “Maar als ik de komende tijd nog een vijftal verzoekjes krijg per dag, kan ik misschien wel een mooi bedragje hebben tegen de Warmste Week.” 

Naesen voegt eraan toe dat hij ook niet voor andere beroemdheden wil bepalen dat ze hetzelfde moeten doen. “Iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat hij ermee doet.” Hij ziet dat er in de VS vaak “zieke bedragen” gevraagd worden door bekendheden. “Maar als ik het voor het geld zou doen, zou ik beter een minuut meer trainen. Dan zou ik meer verdienen dan die 13,5 euro”, besluit de renner.

Meest gelezen