Proces van 2 teruggekeerde IS-vrouwen moet worden overgedaan

De twee Belgische IS-weduwen die eind november terugkwamen naar ons land, tekenen verzet aan tegen hun eerdere veroordeling. Dat zegt hun advocaat Abderrahim Lahlali aan VRT NWS. Ze kregen vijf jaar cel voor hun deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. Omdat ze niet aanwezig waren op hun proces, hadden ze het recht om verzet aan te tekenen. De zaak zal dus opnieuw behandeld moeten worden. 

Het gaat om de 24-jarige Fatima Benmezian en de 31-jarige Rachma Benmezian, twee zussen uit Antwerpen. Allebei zijn ze hier al veroordeeld tot 5 jaar cel voor deelname aan activiteiten van een terroristische organisatie.  Omdat ze niet aanwezig waren op hun proces, hadden ze het recht om verzet aan te tekenen. Dat is het recht om het proces opnieuw te voeren.  Dat recht zullen ze nu ook uitoefenen.

"Mijn cliënten hebben nooit hun verhaal kunnen doen aan de rechtbank", aldus hun advocaat Abderrahim Lahlali. "Het proces werd tot op heden boven hun hoofd gevoerd, zowel in de media als in de rechtbank. Nu willen ze hun kant van het verhaal doen."

Meest gelezen