Yorick Jansens

Cocaïne tussen strooizout en groenten: 3,6 ton onderschept in haven van Antwerpen

In de haven van Antwerpen heeft de douane drie grote partijen cocaïne onderschept. Eén partij van meer dan twee ton zat verstopt in een container vol groenten uit Mexico. De twee andere drugsvangsten van in totaal bijna anderhalve ton werden gevonden in containers met strooizout, afkomstig uit Brazilië.  

De eerste twee partijen drugs werden begin december al aangetroffen op een kaai in de haven van Antwerpen. De douane onderschepte de cocaïne bij een controle van twee containers vol strooizout, afkomstig uit Brazilië. De twee partijen wogen 856,8 kilogram en 537,9 kilogram.

De derde partij van 2.276 kilogram werd begin deze week gevonden in een container met een deklading cassave of maniok, een Zuid-Amerikaanse eetbare wortelknol. De container stond op een schip dat afkomstig was vanuit Mexico.

Meest gelezen