Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

China en VS bereiken voorlopig handelsakkoord

China en de Verenigde Staten hebben een voorlopig handelsakkoord ondertekend. Dat hebben zowel Peking als de Amerikaanse president Trump bevestigd. Dat betekent mogelijk het begin van het einde van de handelsoorlog tussen de VS en China, die nu al 18 maanden duurt.

Het zou gaan om de "eerste fase" van een groter akkoord. Het betekent dat de VS stap voor stap de heffingen op Chinese producten zullen opheffen. Als tegenprestatie zou China op grote schaal Amerikaanse landbouw-, energie en andere producten invoeren.

President Trump bevestigt het nieuws via Twitter: "Dit is een geweldige deal voor iedereen. Dank u!"

De nieuwe Amerikaanse heffingen die op 15 december zouden ingaan, zullen niet toegepast worden, als gevolg van het akkoord. Volgens Trump zullen beide landen nu onmiddellijk beginnen onderhandelen over fase 2 van het akkoord. 

Meest gelezen