"Ik reageerde op adrenaline, dit was echt wel kantje boord voor die hond"

Nadat een vrouw begin deze week een lift in een appartementsgebouw in Houston, in de Amerikaanse staat Texas, binnengestapt was, merkte ze plots dat haar hond, die met haar aan een uitlaatriem meewandelde, zich nog buiten de lift bevond. Door de paniek vond ze daarna niet de juiste knop om de liftdeuren terug te openen. Gelukkig voor haar, en de hond, wist Johnny Mathis, die net van zijn werk terugkwam, alert op het voorval te reageren. De beelden gingen de afgelopen dagen viraal en werden op Twitter al meer dan 19 miljoen keer bekeken.

De 27-jarige Mathis legde op nieuwswebsites CNN, Fox5 en Today uit wat er juist gebeurde: "Toen die vrouw de lift instapte, keek ik naar haar hond omdat ik vond dat die er zo schattig uitzag. Ik zag ook wel dat de riem vrij lang was, maar stond er niet bij stil dat de hond daardoor niet op tijd in de lift zou geraken."

"Instinctief, op basis van pure adrenaline, ben ik naar de hond gelopen en heb ik de riem vastgepakt. Maar omdat het dier zoveel haar had, was het moeilijk om de clip die de riem met de halsband verbindt, te vinden. Het was eigenlijk een gevecht met al dat haar. Maar dan zag ik dat de halsband een gesp had en die heb ik dan gelukkig kunnen losmaken. Al bij al was het een erg angstaanjagende ervaring."

"De vrouw begon onmiddellijk in paniek te roepen. Ze woont hier nog maar pas, dus wist ze niet goed welke knop onmiddellijk te moeten indrukken. Bovendien vermoed ik dat ze niet dacht dat de deuren zo snel zouden sluiten. Ze kreeg de liftdeuren dus niet meer open. Toen ik haar daarna terugzag, was ze helemaal van de kaart. We gaven elkaar nog een dikke knuffel, maar ze kon haar tranen niet bedwingen. Ik had zo met haar te doen."

"Een dag later ben ik de bewakingsbeelden gaan opvragen. Het verbaasde me nog meer dat ik die hond heb kunnen redden. Ik had evenzeer ter plaatse kunnen bevriezen en niet weten wat ik had moeten doen. Want dit was echt wel op het nippertje. Maar ik ben blij dat ik dit keer de juiste man op de juiste plaats was."

Meest gelezen