Videospeler inladen...

Sultan van Oman veel vroeger dan verwacht weer weg uit Leuven, UZ: "Behandeling is beëindigd"

Veel vroeger dan verwacht heeft de sultan van Oman vanochtend Leuven verlaten. Dat schrijft Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd aan onze redactie. Bij het UZ Leuven is te horen dat de behandeling van de sultan "in onderling overleg" werd beëindigd.

De sultan van Oman kwam afgelopen weekend afgezakt naar Leuven om zich langdurig medisch te laten behandelen in het UZ Gasthuisberg. "De sultan is vanochtend geëscorteerd naar Brussels Airport. Hij liet nog weten dat hij de Leuvense gastvrijheid geapprecieerd heeft", vertelt burgemeester Ridouani.

Tijdens zijn bezoek aan de stad huurde de sultan het viersterrenhotel The Fourth op de Grote Markt volledig af. Honderden gasten die al een kamer hadden geboekt, kregen te horen dat hun reservatie werd geschrapt. Het hotel nam ook geen nieuwe reservaties aan tot eind januari. 

Er was ook wat commotie omdat er auto's van de sultan geparkeerd stonden op de Grote Markt. Na overleg met de politie mocht de delegatie er even twee auto's zetten "om veiligheidsredenen". 

Vanmiddag maakte het UZ Leuven dan bekend dat de behandeling van de sultan werd stopgezet. "De Omaanse delegatie heeft haar bijzondere appreciatie uitgedrukt voor de dienstverlening", is te lezen op de website van het ziekenhuis.

Politie gisterenavond laat verwittigd

De politie van Leuven kreeg pas gisterenavond laat bericht dat de sultan zou vertrekken. "In alle vroegte werd hij samen met een groot deel van zijn delegatie naar de luchthaven van Zaventem gebracht. Dat gebeurde onder begeleiding", zegt Marc Vranckx van de Leuvense politie.

"Bij het afzetten op de luchthaven benadrukte de delegatieverantwoordelijke dat ze zeer tevreden waren over de ontvangst en de gastvrijheid in Leuven", aldus Vranckx. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen