Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Donald Trump Junior roept op om Democratische parlementsleden telefonisch te bestoken

Donald Trump junior, de 41-jarige zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft op Twitter de telefoonnummers verspreid van tientallen Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden. Hij roept zijn volgers op om hen met telefoontjes en tweets te bestoken. 

"Genoeg! Deze Democraten in Trump-districten zeiden dat ze @realDonaldTrump steunen. Ze logen! Het wordt tijd dat ze van onze beweging horen. Hier is een volledige lijst met hun gebruikersnamen en telefoonnummers", twittert Donald Trump Jr. "Bel hen non-stop, stuur ze tweets, vertel hen dat dit niet kan en zeg hen dat je dit niet zal vergeten in november." 

In november volgend jaar kiezen de Amerikanen of Donald Trump een tweede ambtstermijn krijgt. Het is nog niet duidelijk tegen welke Democratische kandidaat hij het zal moeten opnemen.

Trump Junior verwijst niet uitdrukkelijk naar het lopende Impeachmentonderzoek tegen zijn vader. Volgende week stemt het volledige Huis van Afgevaardigden over de impeachmentartikels die de president beschuldigen van machtsmisbruik en het hinderen van het goede verloop van de procedures. Enkele Democraten die Trump Junior vermeldt, stonden tot voor kort te boek als onbeslist of hebben volgens de Amerikaanse media nog geen beslissing genomen.

De Democratische voorzitter van het Huis startte de procedure op omdat Trump druk uitgeoefend zou hebben op de Oekraïense president Volodimir Zelenski om een onderzoek te openen naar zijn Democratische rivaal Joe Biden.

De telefoonnummers die Trump Junior op Twitter gooide zijn kantoornummers die online terug te vinden zijn. Zijn tweets zijn overigens geretweet door zijn vader.

Meest gelezen