De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bij een test in Sohae in 2017 (Archiefbeeld AP)..
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Noord-Korea meldt opnieuw een "cruciale test" op lanceerbasis

Noord-Korea zegt dat het gisteren opnieuw een "cruciale" test heeft uitgevoerd op de lanceerbasis Sohae in het westen van het land. Dat meldt het staatspersagentschap KCNA. Volgens het agentschap was de test succesvol, en is hij bedoeld om tegenstanders af te schrikken.

De test gebeurde vrijdag tussen 14.41 en 14.48 uur Belgische tijd. Het is de tweede test op de lanceerbasis Sohae in een week tijd. Ook vorige week zaterdag maakte Noord-Korea al bekend dat het een test had uitgevoerd. Mogelijk ging het om een test van een raketmotor, al werd dat niet gespecifieerd.

Ook over deze nieuwe test maakte Noord-Korea geen details bekend. Mogelijk ging het opnieuw om een test met een raketmotor. 

Noord-Korea begon vorige zomer met de ontmanteling van de basis Sohae. Dat gebeurde na een top met de Verenigde Staten, maar de gesprekken over denuclearisatie zitten intussen al enige tijd in het slop. 

Meest gelezen