Videospeler inladen...

Jongen van 17 komt om in Vorselaar na ongeval met vluchtmisdrijf, 21-jarige verdachte onder invloed van drugs en alcohol

In de gemeente Vorselaar in Antwerpen is een jongen van 17 om het leven gekomen na een ongeval met vluchtmisdrijf. De jongen was onderweg met de fiets en is aangereden, waarna hij overleed. De dader vluchtte weg na het ongeval. De politie heeft hem opgepakt: hij geeft toe dat hij drugs en alcohol had gebruikt. De 21-jarige reed met een voorlopig rijbewijs en mocht dus niet rijden tijdens een weekendnacht.

Het 17-jarige slachtoffer was met de fiets onderweg toen hij werd aangereden. Hij overleed. De dader vluchtte na het ongeval.

Het was de eigenaar van een vrachtwagen die daar toevallig in de buurt geparkeerd stond, die het lichaam van de jongen vanmorgen ontdekte op de weg. Er lagen ook brokstukken van een auto op de weg. De vrachtwagenbestuurder waarschuwde meteen de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat. Politie en parket kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. 

In de loop van de dag heeft de politie een verdachte opgepakt. De 21-jarige jongeman reed met een voorlopig rijbewijs en mocht tijdens weekendnachten dus niet rijden. Hij heeft zelf verklaard dat hij alcohol en drugs had gebruikt en dat hij rond 3 à 4 uur "iets heeft geraakt". Zijn ouders hebben hem vanmorgen aangegeven nadat ze zijn auto hadden gezien. Morgen moet hij verschijnen voor de onderzoeksrechter,  die over zijn eventuele aanhouding zal beslissen. 

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal" en lees verder onder het videofragment:

Videospeler inladen...

Het aantal ongevallen met doden of gewonden in ons land is de afgelopen 10 jaar gedaald, maar dat geldt niet voor letselongevallen waarbij vluchtmisdrijf is gepleegd. Dat blijkt uit cijfers van Vias, het voormalige Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid.

Verhoudingsgewijs zijn er dus meer dergelijke ongevallen met vluchtmisdrijf: in 2009 was er bij 9,4 procent van de letselongevallen sprake van vluchtmisdrijf, vorig jaar was dat zo bij 11,5 procent van de letselongevallen. 

Bekijk de video over de stijging van het aantal ongevallen met vluchtmisdrijf in verhouding met het aantal ongevallen hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen