danny.sagaert@pandora.be

Pallettenbedrijf in Meulebeke voor tweede keer deze week in lichterlaaie: "Eén roodgloeiend blok"

In Meulebeke in West-Vlaanderen is vannacht een grote brand geweest in het pallettenbedrijf JH Pallets. Die is vermoedelijk aangestoken. Het is al de tweede keer deze week dat er brand uitbreekt in het bedrijf. De brand was erg hardnekkig, maar is intussen onder controle.

Vannacht brak plots brand uit in het bedrijf JH Pallets in Meulebeke. De brandweer kwam massaal ter plaatse, en zag meteen dat er wellicht kwaad opzet in het spel was. "We stelden vast dat er op verschillende plekken brandstichting is gedaan", zegt burgemeester Dirk Verwilst.

Het was al de tweede keer deze week dat er brand was in het bedrijf. "Maandagmorgen stelde men ook al vast dat er opzettelijk brand was gesticht", zegt Verwilst. "Toen was het aan de woning, die nu niet meer bewoond is. Men had geprobeerd om de trap en de woning op zich in brand te steken." Het gerecht zal de situatie nu verder onderzoeken. Het is alleszins nog niet duidelijk wie erachter zou zitten.

Ramen en deuren dicht

Het was voor de brandweer erg moeilijk om de brand helemaal geblust te krijgen. "De brand was eerst onder controle, maar de wind is dan gedraaid. Daardoor konden ze niet tot op het einde van het magazijn. De opgestapelde palletten vormden één roodgloeiend blok. Men moest met een kraan één per één de gloeistukken wegtrekken naar buiten", zegt de burgemeester.

Lees verder onder de journaalreportage:

Videospeler inladen...

Door de brand was er enorm veel rook, en dat had ook gevolgen voor de inwoners van de gemeente. Hen werd gevraagd om ramen en deuren dicht te houden, en ventilatiesystemen uit te schakelen. Rond 8 uur vanmorgen is de brand uiteindelijk onder controle geraakt.

Danny Sagaert

Meest gelezen