AFP or licensors

Vreemd natuurfenomeen: storm doet duizenden "penisvissen" verschijnen op strand in Californië 

Op een strand in Californië zijn duizenden "penisvissen" opgedoken. Normaal gezien leven de dieren onder het modderige zand, maar een storm heeft de dieren nu blootgelegd. Op sociale media gaan foto's van het strand de wereld rond.

De naam doet misschien anders vermoeden, maar een echte vis is de "penisvis"  (de wetenschappelijke naam is Urechis caupo) niet. Hij behoort tot de lepelwormen. 

Normaal gezien graven de wormen zichzelf onder in de modder of het zand, maar een storm heeft veel zand weggespoeld en daardoor zijn duizenden dieren tevoorschijn gekomen op "Drakes Beach", een verlaten strand in Californië, zo'n 80 kilometer van San Francisco. "Er is dus geen schip met braadworsten vergaan", schrijft bioloog Ivan Parr. Foto's van het fenomeen gaan nu de wereld rond. 

Lees verder onder de foto. 

De wormen zijn zo'n 25 centimeter lang en bestaan al 300 miljoen jaar. Hun eten? Plankton en bacteriën. Normaal bevinden ze zich dus hun leven lang in een u-vorm onder het zand. Ivan Parr benadrukt: "De vorm van de worm vraagt wel wat uitleg, maar hij is perfect voor het leven onder de grond". 

AFP or licensors

Meest gelezen