De Foyer #14: over de ambitie van Bart De Wever, de reanimatiepoging van paars-geel en modieuze politici

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De Zevende Dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

De federale regeringsvorming beroert al een tijdje de gemoederen. Hoe zit het nu eigenlijk met de kansen op paars-groen of paars-geel? Bart De Wever (N-VA) solliciteert nog steeds openlijk voor de functie van informateur. Hij kwam in de studio uitleggen waarom. 

Professor politicologie Carl Devos (UGent) liet er achteraf zijn licht op schijnen. Onder andere de ambitie van Bart De Wever zou er volgens hem op kunnen wijzen dat men probeert om paars-geel te reanimeren.

Maar ook de kledingkeuzes van onze politici gingen afgelopen week vaak over de tong. De jas van Joachim Coens (CD&V), de sneakers van Conner Rousseau (SP.A)... Niet enkel de formatie zorgde voor verhitte discussies. We hadden het erover met modejournalist Veerle Windels. 


U kunt trouwens nog steeds mokken van De Zevende Dag winnen door een sms'je te sturen voor De Warmste Week. We verloten namelijk een aantal van onze wereldberoemde Zevende Dag-bekers onder de gulle schenkers. Een sms kost één euro en de inkomsten gaan integraal naar TEJO. Dat is een organisatie die zich inzet voor de mentale gezondheid van jongeren. 

 

Meest gelezen