Vier zwaargewonden bij ongeval op E17 in Deerlijk 

Bij een ongeval op de E17 in Deerlijk zijn vanochtend vier zwaargewonden gevallen toen een wagen achterop een vrachtwagen reed. De bestuurder raakte lichtgewond. Elders in West-Vlaanderen waren er nog twee ongevallen, waar nog eens zes gewonden vielen. 

Het ongeval gebeurde  voor 7 uur op de E17 richting Kortrijk in Deerlijk. In de buurt van Nazareth werd de wagen van een 20-jarige Kortrijkse automobilist licht aangereden door een andere auto. Die reed daarna gewoon door richting Kortrijk. Maar ter hoogte van Deerlijk zag de aangereden bestuurder, die er nog altijd achteraan reed en de nummerplaat probeerde te noteren, dat het voorliggende voertuig van de middenrijstrook naar rechts afweek en achteraan op een vrachtwagen inreed.

Van de vijf inzittenden in de auto raakten de vier passagiers zwaargewond, de jongeman achter het stuur raakte lichtgewond. Vijf ziekenwagens en twee MUG-teams waren ter plaatse en brachten de inzittenden naar ziekenhuizen in Waregem en Kortrijk. De rechterrijstrook van de E17 richting Kortrijk bleef plaatselijk zo’n anderhalf uur voor alle verkeer afgesloten. 

Bovendien ging rond 4.30 uur een koppel uit Torhout op de E403 richting Brugge net voor de afrit in Torhout van de weg af. Hun auto belandde ondersteboven in een gracht vol water naast de snelweg. Het koppel kon gelukkig snel de wagen verlaten en werd nadien naar het ziekenhuis overgebracht. 

Nauwelijks anderhalf uur later ging nog een andere auto met vier inzittenden twee kilometer verderop, in de richting van Kortrijk, over de kop. De inzittenden raakten lichtgewond.

Meest gelezen