Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Gewonden na schermutselingen tijdens demonstraties in Beiroet

In de Libanese hoofdstad Beiroet zijn gisteravond bij nieuwe protesten tegen de regering verschillende gewonden gevallen. De demonstranten hadden geprobeerd om op het afgesloten plein voor het parlement te geraken, waarna het tot schermutselingen kwam met de veiligheidsdiensten, die onder meer traangas inzetten.

Volgens de autoriteiten raakten minstens 20 leden van de ordediensten gewond nadat de manifestanten hen met stenen bekogelden. Het Rode Kruis meldt dat zeker 70 demonstranten als gevolg van het traangas met ademhalingsmoeilijkheden kampten.

Libanon kreunt al twee maanden onder een zware crisis. Een brede protestbeweging, met aanhangers van verschillende religieuze gemeenschappen, stelt de corruptie en onbekwaamheid van de politieke klasse aan de kaak. Onder druk van straatprotesten had premier Saad Hariri, de belangrijkste politieke vertegenwoordiger van de soennitische gemeenschap, op 29 oktober al zijn ontslag aangekondigd, maar de mogelijkheid bestaat dat hij toch opnieuw eerste minister wordt.

Directe aanleiding voor het protest gisteren, is het nieuws dat de politieke partijen er niet in geslaagd zijn een nieuw regeerakkoord op te stellen. 

Bekijk hieronder beelden van de schermutselingen in de Libanese hoofdstad Beiroet:

Videospeler inladen...
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen