Informateurs betreuren commentaar over vergaderingen

Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) betreuren dat onderhandelaars uit de biecht klappen over hun vergaderingen. Dat heeft Bouchez in naam van beide informateurs verklaard aan het persagentschap Belga.

De voorzitters van CD&V en MR betreuren dat "sommigen het opportuun vinden commentaar te geven over vergaderingen of die bekend te maken op tv-zenders of via de sociale media". Coens en Bouchez herinneren eraan dat ze zelf op geen enkele manier commentaar zullen geven over hun vergaderingen of over hun werkzaamheden als informateur.

"We herinneren eraan dat de zoektocht naar een sterk resultaat voor ons land belangrijker is dan een communicatie-spektakel", zegt Bouchez nog. Hij blijft ervan overtuigd dat "discretie, loyauteit en vertrouwen de motoren zijn om erin te slagen" ons land een regering te geven.

De mededeling van de informateurs besluit een woelige formatieweek, waarin N-VA-voorzitter Bart De Wever vlijmscherp uithaalde richting Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten en PS-voorzitter Paul Magnette. Later in de week haalde Magnette tot tweemaal toe hard uit richting De Wever. Vanmiddag zei Magnette bij RTL-TVI dat hij en De Wever elkaar gisteren hebben ontmoet. 

Meest gelezen