Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Boeing zet productie van 737 MAX tijdelijk stop

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zet de productie van het toestel 737 MAX tijdelijk stop. De Boeing 737 MAX heeft bijna een jaar geleden een vliegverbod gekregen, nadat er bij twee crashes met het passagiersvliegtuig meer dan 300 mensen om het leven zijn gekomen.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft aangekondigd dat de productie van het toestel 737 MAX  in de fabriek in Seattle in de staat Washington in januari tijdelijk wordt stopgezet. Op dit ogenblik heeft de vliegtuigbouwer 400 toestellen in stock staan.

Bijna een jaar geleden kreeg het toestel wereldwijd een vliegverbod omdat er bij twee crashes meer dan 300 mensen waren omgekomen. Eerst verongelukte een toestel van Lion Air in Indonesië, waarbij 189 mensen om het leven kwamen. Een aantal maanden later stortte een 737 MAX van Ethiopian Airlines neer. Alle 157 inzittenden kwamen om.

Door een softwarefout werd de neus van het toestel naar beneden geduwd. Boeing is bezig met een update. De aanpassingen aan het toestel moeten door alle betrokken luchtvaartautoriteiten worden goedgekeurd.

Het aandeel van Boeing daalde met meer dan vier procent na de aankondiging van de vliegtuigbouwer. De tijdelijke stopzetting van de productie van de 737 MAX zal volgens Boeing geen invloed hebben op de tewerkstelling. Boeing is de grootste privéwerkgever in de VS.

Meest gelezen