Jonge vrouw verkracht door taxichauffeur? Brussels parket opent onderzoek

Een jonge vrouw die na een avondje stappen instapte bij een man die zich voordeed als taxichauffeur, zegt dat ze door de chauffeur verkracht werd. De vrouw diende een klacht in bij de politie en het parket van Brussel opende een onderzoek.

Het parket is voorlopig karig met informatie. "Er is een onderzoek geopend, maar meer informatie kan het parket niet geven", aldus parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse.

Het is voorlopig ook niet duidelijk of het daadwerkelijk om een taxichauffeur ging of enkel om een man die beweerde taxichauffeur te zijn. Het incident zou zich vorige maand hebben voorgedaan.

Facebook

Het is niet de eerste keer dat er een klacht wordt ingediend tegen een taxichauffeur voor vermeende verkrachting.

Begin november deed een andere jonge vrouw, een ULB-studente, op Facebook haar verhaal over hoe een taxichauffeur haar ontvoerd en verkracht zou hebben. Ook zij diende een klacht in bij de politie. Een aantal dagen later werd een verdachte opgepakt. Het ging om een man die zich voordeed als een taxichauffeur van Collecto, dat is een dienst in Brussel waarbij verschillende mensen tegelijk worden opgepikt door een taxi. Hij werd volgens het parket ook al gezocht voor drie andere zedenfeiten die in de loop van dit jaar werden gepleegd. Hij zou nog steeds aangehouden zijn door onderzoeksrechter. 

Meest gelezen