Obama in september dit jaar.
(c) Copyright 2019, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Ex-president Barack Obama: "Vrouwen zijn ontegensprekelijk beter dan mannen"

"Vrouwen zijn niet perfect, maar ze zijn ontegensprekelijk beter dan mannen", die woorden sprak de voormalige Amerikaanse president Barack Obama op een evenement over leiderschap in Singapore. Volgens de oud-president zou ook onder meer de levensstandaard verbeteren als gedurende twee jaar in alle landen van de wereld een vrouwelijke leider zou komen.

Barack Obama, die president was van de Verenigde Staten van 2009 tot 2017, sprak ook over politieke polarisering en het gebruik van sociale media om onwaarheden te verspreiden, schrijft BBC. Maar de meest opmerkelijke uitspraken van de ex-president op het privé-evenement gingen over de leiderschapskwaliteiten van vrouwen.

"Vrouwen, ik wil dat jullie weten dat jullie niet perfect zijn, maar jullie zijn ontegensprekelijk beter dan wij (mannen red.)", zei Obama. Volgens de oud-president zou ook onder meer de levensstandaard verbeteren als gedurende twee jaar in elk land van de wereld een vrouw aan het roer zou staan. "Als je kijkt naar de problemen in de wereld, komen die meestal door oude mensen, vooral mannen, die hun machtspositie niet willen loslaten", aldus Obama. 

Op de vraag of hij zelf nog terug in de politiek zou willen gaan, antwoordde Obama dat leiders een stap opzij moeten zetten als de tijd rijp is daarvoor. "Het is belangrijk voor politieke leiders om zichzelf eraan te herinneren dat ze er zijn om een taak uit te voeren, maar niet voor het leven, en niet om hun gevoel van eigenbelang te versterken met hun macht."

Meest gelezen