Wenskaartenproducent Hallmark haalt advertentie met lesbisch koppel van tv-kanaal (en excuseert zich nadien)

De bekende wenskaartenproducent Hallmark heeft verschillende advertenties met een lesbisch koppel van zijn televisiekanaal gehaald en zich daarvoor nadien geëxcuseerd. Tegen de reclameboodschap voor de website "Zola", waarop je je bruiloft kan registreren en plannen, werd een petitie aangetekend door een conservatieve activistengroep. Hallmark heeft zich intussen geëxcuseerd en zegt dat het beter wil samenwerken met de LGBTQ-gemeenschap (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer).

De advertenties met het lesbisch koppel werden door Hallmark geschrapt na een petitie van One Million Moms, een project van de conservatieve organisatie American Family Association. Die vond dat "ouders op voorhand moesten weten dat ze geconfronteerd zouden worden met de LGBT-agenda als ze naar het kanaal van Hallmark kijken."

(Bekijk hieronder een van de advertenties en lees voort onder de video.)

Crown Media, het moederbedrijf Hallmark liet daarop weten aan One Million Moms, dat de advertenties per ongeluk waren uitgezonden en haalde ze van het net, wat een storm van kritiek op sociale media veroorzaakte. Ook tv-persoonlijkheid Ellen Degeneres en een van de mogelijke Democratische presidentskandidaten Pete Buttigieg reageerden verontwaardigd:

(Lees voort onder de tweets.)

Ook LGBTQ-rechtenorganisatie Glaad was niet te spreken over de acties van Hallmark.

Crown Media zou aan de huwelijkssite Zola hebben laten weten dat het geen controversiële advertenties kon accepteren. Na de kritiek en de boycot die op sociale media was opgeroepen tegen het televisiekanaal van Hallmark, heeft het bedrijf de advertenties weer uitgezonden en zich geëxcuseerd. Hallmark heeft ook gezegd dat het meer zijn best wil doen om samen te werken met de LGBTQ-gemeenschap. Huwelijkswebsite Zola heeft intussen laten weten dat het niet meer zal adverteren op het kanaal van Hallmark.

Meest gelezen