Meest gezochte crimineel van Nederland opgepakt in Dubai

Ridouan Taghi (41), de meest gezochte crimineel van Nederland is opgepakt in Dubai. Hij wordt onder meer verdacht van het opdracht geven tot verschillende afrekeningen in het criminele milieu. Hij is al jaren op de vlucht voor het Nederlandse gerecht.

Ridouan Taghi maakt deel uit van een crimineel netwerk dat vooral draait rond de handel in cocaïne. Hij wordt ook verdacht van het opdracht geven tot verschillende moorden, zo schrijft de Nederlandse politie op Twitter.

Taghi is al jaren op de vlucht voor het Nederlandse gerecht. Vandaag is hij gearresteerd in Dubai. Het Openbaar Ministerie had 100.000 euro beloning beloofd voor tips die naar zijn verblijfplaats zouden leiden. Het OM vraagt nu zijn uitlevering aan Nederland.

Op een persconferentie heeft de Nederlandse politie meer toelichting gegeven.  Volgens de politie is er met de aanhouding van Taghi een grote klap toegebracht aan de georganiseerde misdaad in Nederland.

De Nederlandse politie heeft al het mogelijke gedaan om hem te kunnen vatten. Een team van honderd rechercheurs en specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie werkten dag en nacht aan de opsporing van Taghi. Zo zijn onder meer zijn telefoongesprekken afgeluisterd.  

Volgens het Openbaar Ministerie was de aanhouding te danken aan de inspanningen van de Nederlandse politie en de samenwerking met de politie in Dubai en de uitwisseling van informatie.  Politie en justitie achten ook het scenario zeer waarschijnlijk dat Taghi achter de moord zit op de bekende Nederlandse advocaat Derk Wiersum. Die werd op 18 september bij zijn huis doodgeschoten. De politie hield in dit onderzoek al enkele verdachten aan.

Meest gelezen