Meisje van 10 rijdt kleuter aan tijdens autorijles opa, 3 maanden rijverbod voor grootvader

Een man van 77 uit Mol is veroordeeld omdat hij zijn kleindochter van amper 10 jaar rijles had gegeven op de openbare weg. Het meisje zat aan het stuur van een zware terreinwagen, en reed een spelende kleuter van vijf jaar aan.

Ongeveer een maand geleden gaf de man zijn kleindochter van 10 rijles op de openbare weg. Het meisje reed met een zware terreinwagen een kleuter van vijf aan. Het slachtoffer liep een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen op. De grootvader heeft een rijverbod van 3 maanden gekregen, waarvan een deel met uitstel. Hij moet ook een boete van 2.400 euro betalen, waarvan de helft met uitstel. Als hij na het rijverbod opnieuw met de auto wil rijden, moet hij slagen voor een psychologisch onderzoek.

Meest gelezen