Noordelijke kanaalbrug op E314 in Heusden-Zolder is bijna klaar

Vanaf donderdag kan het verkeer op de E314 in Heusden-Zolder opnieuw over de noordelijke kanaalbrug in de richting van Lummen rijden. In het voorjaar starten de werken aan de zuidelijke brug.

Het verkeer zal vanaf dinsdagavond tijdelijk over 1 rijstrook in de richting van Lummen moeten rijden. De gele wegmarkeringen worden weggehaald en de nieuwe definitieve worden geschilderd. Vanaf donderdagochtend gaat de noordelijke brug helemaal open voor het verkeer. De afgelopen weken werden de brugvoegen vernieuwd. Dat gebeurde met extra verwarming onder een zeil omdat het om weersgevoelige producten gaat.

Vertraging

Over het hele Albertkanaal worden de bruggen verhoogd tot 9,10 meter om schepen met 4 lagen containers door te laten. De verhoging van de twee bruggen over het Albertkanaal ter hoogte van de E314 startte bijna 3 jaar geleden en zou maar twee jaar duren. Maar door problemen met de waterdichting hebben de werken intussen al anderhalf jaar vertraging opgelopen.

Meest gelezen