"Grease" is nog altijd "the word": Olivia Newton-John en John Travolta zingen op reünie

"Grease is the word", weet je nog? De song die in de eerste minuten van de wereldberoemde hitmusical uit 1978 te horen was. Meer dan 40 jaar later blijkt "Grease" nog altijd the word. Dat hebben de twee hoofdrolspelers, John Travolta en Olivia Newton-John, afgelopen weekend bewezen. Zij kropen letterlijk en figuurlijk opnieuw in de huid van hun personages Danny en Sandy op een evenement voor fans in de Amerikaanse staat Florida.

Voor wie eerst wat opfrissing nodig heeft, een korte samenvatting. De "stoere" Danny Zuko en de "brave" Sandy Olsson beleven een idyllische zomerromance, maar komen elkaar in september onverwachts tegen op school. Sandy blijft het kneusje, Danny moet zijn imago van "coole kerel" hoog houden. Heel wat misverstanden en poppy deuntjes later transformeert Sandy in een stoere dame en gaat Danny helemaal overstag. "Grease" leverde hits als "Summer nights", "Hopelessly devoted to you" en "Greased lightning", op, maar het bekendst is allicht het duet "You're the one that I want".

"Grease" spreekt jaren later nog altijd tot de verbeelding en blijft immens populair bij jong en oud. Afgelopen weekend waren er drie heuse "Meet 'n Grease"-singalongs, evenementen waarop de fans konden meezingen met de grootste hits. Nadien beantwoordden de acteurs ook vragen uit het publiek. En uiteraard konden de twee belangrijkste hoofdrolspelers, John Travolta (65) en Olivia Newton-John (71), niet ontbreken.

Voor het eerst weer in hun outfits

En de duizenden fans die de openingsavond in West Palm Beach, Florida, bijwoonden, werden getrakteerd op iets heel bijzonders. Travolta en Newton-John hesen zich voor de gelegenheid in de outfits van hun personages van weleer, hij in een stoer leren pak en mét vetkuif, zij in de "brave Sandy"-stijl met lange gele plooirok, witte blouse en bijpassend vestje.

"De eerste keer sinds het maken van de film dat we onze kostuums van toen dragen. Zo spannend!", schrijft Olivia Newton-John op haar Instagram-account.

"Sandy"

Maar daar bleef het niet bij. Op de Q&A (vragenronde, red) met de fans in de zaal, doken "Sandy" en Danny" op in een zwart leren vestje, bekend uit de "You're the one that I want"-slotscène van de film. Het jasje dat Olivia Newton-John in de film droeg, werd onlangs geveild voor een astronomisch bedrag, maar de koper schonk het haar afgelopen week terug.

Olivia Newton-John en John Travolta deden in Florida meer dan enkel maar vragen beantwoorden, ze zongen tot groot enthousiasme van de fans ook enkele fragmenten uit de bekende hits.

Travolta gaf een verrassend zuiver klinkende versie van "Sandy", Newton-John zong stukjes uit "Hopelessly devoted to you". Vooraf gaf de actrice aan dat ze wel wat zenuwachtig was. Het was lang geleden dat ze gezongen had, ze kampt momenteel voor de derde keer met kanker. Nadien zong Travolta met andere acteurs nog een versie van "Greased lightning."

Op Instagram postte John Travolta later nog foto's en filmpjes van de reünie.

You're the one that I want" - John Travolta en Olivia Newton-John

Meest gelezen