Alexander Dumarey

Podcast De Tijdschijf: Véronique Goossens selecteert uit haar platenkast deze drie nummers die over hier en nu gaan

Ze is jarenlang een van de gezichten geweest van de financieel-economische zender Kanaal Z. Vorig jaar stapte Véronique Goossens over naar Belfius Bank, als hoofdeconoom nog wel. In deze Tijdschijf spreekt ze duidelijke taal: onze regeringen zijn de bedrijven dringend een doortastend klimaatbeleid verschuldigd, anders kunnen die niet meer investeren.

Het is een heel stevig gesprek geworden, ook nog over de gevaarlijke richting die de wereldpolitiek inslaat, over de teloorgang van privacy, en over, jawel: de kwaliteiten van België. 

 

Luister hier naar de podcast

Luister ook naar deze podcast op:

Alexander Dumarey

Buitenlandse bedrijven zijn blij als ze Belgische producten binnenkrijgen: dan weten ze dat het in orde zal zijn.

Wàt een indruk maakte Louis Neefs op die kleine Véronique

Videospeler inladen...

De playlist van Véronique Goossens

"Laat ons een bloem", dat lied van Louis Neefs schopte in de jaren '70 half Vlaanderen een milieubewustzijn. Hier is het, in een postuum gemonteerde versie, met Louis zelf, zijn zoon Günther, én Toots Thielemans, die andere gast op Véronique Goossens' playlist.

Wanneer zullen menselijke creaturen onze ondergang organiseren? Toen Véronique Goossens de cinema uitkwam na Blade Runner 2049, was ze, één, opnieuw helemaal weg van Harrison Ford, en twéé, gerustgesteld dat het in het echt minder erg gesteld is met de wereld. Ze is geen doemdenker.  

We vonden geen toonbare video-versie waar Toots zelf "Circle of smile" speelt. Je moet het doen met een foto van inspecteur de Cock, uit de Nederlandse detectiveserie Baantjer. Maar het gaat Véronique Goossens wel degelijk om de Bélg, met zijn spreekwoordelijke Bélgische kwaliteit. 

Alexander Dumarey

Volgende week De Laatste Tijdschijf

Die mooie liedjes toch! Volgende week is ze afgelopen, onze podcastreeks De Tijdschijf. Tenzij we volgend jaar een tweede seizoen opstarten. Maar de gast van De Laatste Tijdschijf mag er ook wezen: Sam Bettens, the artist formerly known as Sarah Bettens. 

Meest gelezen