Sint-Niklaas pakt vrachtverkeer in de stad aan na dodelijk ongeval Aalst

De stad Sint-Niklaas wil een gevaarlijk verkeerspunt in het centrum snel aanpakken om dodelijke ongevallen, zoals in Aalst vorige week, te vermijden. Daar kwam een jongetje van 11 om het leven na een aanrijding met een vrachtwagen, vlakbij een industriezone in het centrum van Aalst. Ook in Sint-Niklaas is er een vergelijkbare situatie, aan de Eigenlostraat. Het vrachtverkeer is er fors toegenomen.

Binnen de twee jaar wil de stad Sint-Niklaas de Eigenlostraat in het centrum grondig heraanleggen. De verkeerssituatie daar kan gevaarlijk zijn door de tientallen vrachtwagens die er elke dag passeren en zich ook parkeren op de trottoirs en de fietspaden. Sint-Niklaas wil het vrachtverkeer er beter scheiden van de zwakke voetgangers om te vermijden dat er ongevallen kunnen gebeuren, zoals het dodelijke ongeval in Aalst afgelopen week. In de Eigenlostraat is het vrachtverkeer het voorbije half jaar fors gestegen. 

"Verhoogde fietspaden en een breder wegdek"

"Er moet een structurele oplossing komen, een heraanleg. Dat zit ook in de pijplijn. De adminstratie maakt zich sterk dat dit al binnen de twee jaar zou moeten kunnen. Er moeten aanliggende, verhoogde fietspaden komen. En ook het wegdek zou iets breder moeten worden zodat we het verkeer kunnen afwikkelen zoals het hoort", vertelt schepen van Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA) bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Meest gelezen