CC BY-SA 4.0

Volgend jaar rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Singapore

Binnen een klein jaar zult u vanuit Brussel ook rechtstreeks op Singapore kunnen vliegen. Singapore Airlines zal instaan voor de nieuwe rechtstreekse verbinding.

Singapore Airlines zal vanaf 25 oktober 2020 rechtstreekse vluchten tussen Singapore en Brussel aanbieden. Voor Brussels Airport is dat goed nieuws: het betekent een nieuwe versterking van het aanbod richting Azië. Vandaag kunt u vanuit Brussel al rechtstreeks vliegen op Peking, Shenzhen, Hongkong, Tokio en Bangkok. 

Het was een publiek geheim dat Brussels Airport al langer aan de deal werkte. Topman Arnaud Feist reageert dan ook erg enthousiast: "Singapore Airlines is een luchtvaartmaatschappij van wereldklasse, gekend om haar uitstekende passagiersdiensten. Als een belangrijke toegangspoort naar Azië is Singapore een belangrijke nieuwe bestemming in ons groeiend Aziatisch netwerk."

Als een belangrijke toegangspoort naar Azië is Singapore een belangrijke nieuwe bestemming in ons groeiend Aziatisch netwerk

Arnaud Feist, CEO Brussels Airport

Vorig jaar reisden ongeveer 44.000 passagiers tussen Singapore en België. Brussels Airport wijst er voorts op dat er vanuit Singapore ook veel handige aansluitingen zijn naar andere Aziatische landen, zoals Indonesië, Maleisië, de Filipijnen of Australië.

Vier keer per week

De vluchten zullen vier keer per week worden uitgevoerd met een Airbus A350, volgens Brussels Airport "een van de meest energie-efficiënte en stille toestellen in zijn categorie". De vluchten van Singapore Airlines zullen op Brussels Airport aankomen op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 6.50 uur 's morgens en dezelfde dagen om 11.20 uur 's morgens terugkeren naar Singapore. 

Meest gelezen