1 trein op de 3 zal tijdens de spoorstaking van donderdag rijden

Door een actie van de vakbonden zullen donderdag 2 op de 3 treinen niet rijden. Dat meldt de NMBS. Ongeveer de helft van de IC-treinen en een derde van de L- en S-treinen zullen rijden. De meeste P-treinen, de treinen die enkel rijden tijdens de ochtend- en de avondspits, rijden niet. Wie toch met de trein wil reizen, moet zich op voorhand informeren.

Een trein op de drie zal rijden tijdens de treinstaking die voor donderdag aangekondigd is. Dat meldt de NMBS. Het gaat om de helft van de IC-treinen en een derde van de L- en S-treinen. De meeste P-treinen, de treinen die enkel rijden tijdens de ochtend- en de avondspits, rijden niet. In een aantal kleinere stations zullen tijdens de staking amper of geen treinen stoppen.

De staking vindt plaats van woensdag 18 december om 22 uur tot en met donderdag 19 december om 22 uur. De alternatieve treindienst wordt ook gecommuniceerd via de verschillende informatiekanalen van NMBS, zoals de sociale media en de schermen en de aankondigingen in de stations.  

Meest gelezen