Grote schade aan overweg in Hoboken: ook deze ochtend geen treinen tussen Antwerpen en Puurs

Er rijden deze ochtend geen treinen tussen de stations van Antwerpen Berchem en Puurs. Dat komt omdat de slagbomen bij een overweg en de bovenleiding van het spoor in Hoboken ernstig beschadigd zijn. Een vrachtwagen die te hoog geladen was heeft die maandagavond geraakt.

Maandag rond 16u20 heeft een vrachtwagen die te hoog geladen was de bovenleidingen en de slagbomen beschadigd aan de overweg op de Berkenrodelei in Hoboken. Er konden daardoor de hele avond geen treinen rijden tussen Antwerpen Berchem en Puurs. Ook dinsdagochtend rijden er voorlopig geen treinen.

Vervangbussen                                           

“De herstellingswerken zijn volop bezig”, zegt Frédéric Petit van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. “Het is makkelijker om de schade te herstellen aan beide sporen tegelijkertijd. Daarom rijden er in beide richtingen voorlopig geen treinen.” Er zijn wel vervangbussen voorzien. In de loop van de voormiddag zouden de treinen weer moeten rijden.

Meest gelezen