Nederlandse politie arresteert nog eens 6 verdachten in zaak mocromaffia

Bij het onderzoek naar de criminele organisatie van topcrimineel  Ridouan Taghi is de Nederlandse politie gisteravond binnengevallen in 8 woningen en heeft ze 6 mensen aangehouden. Onder hen is ook de zus van Taghi, die gisteren is ingerekend in Dubai na maanden van intensief speurwerk.

De in Nederland aangehouden mensen zijn 5 mannen en een vrouw, aldus de Nederlandse politie. Ze zijn aangehouden voor onder meer witwassen van geld, wapenbezit en het bezit van verdovende middelen. De zus van Taghi wordt ervan verdacht dat ze hand-en-spandiensten voor haar broer verrichtte.

Taghi, geboren in Marokko, is gisteren gearresteerd in Dubai. Hij was de meest gezochte crimineel van Nederland en wist lang uit handen van de politie te blijven. Hij wordt er onder meer van verdacht achter een reeks liquidaties te zitten, onder meer die van advocaat Derk Wiersum. Die stond spijtoptant Nabil B. bij in de zaak tegen Taghi. Eerder was ook de broer van de spijtoptant al geliquideerd.

Volgens politiechef Jamal Al Jallaf zal Taghi inderdaad aan Nederland worden uitgeleverd. Al Jallaf was betrokken bij de arrestatie van Taghi in Dubai. "Hoe lang het gaat duren weet ik niet", zegt hij aan het nieuwsmagazine Nieuwsuur. "Maar als alle juridische procedures hier via de openbaar aanklager zijn voltooid, in samenwerking met de Nederlandse politie, dan zal Taghi aan Nederland worden uitgeleverd."

Volgens Al Jallaf zijn er geen uitleveringsverzoeken van andere landen. "Wij hebben helemaal niets ontvangen van welk ander land dan ook." Dat is belangrijk omdat Taghi ook door Marokko wordt gezocht in verband met een moord in Marrakech. 

Taghi zou Dubai zijn binnengeraakt onder een valse naam.

"In 2016 kwam hij naar Dubai. Taghi is op een officieel Nederlands paspoort binnengekomen, maar op naam van iemand anders", aldus politiechef Al Jallaf.

Meest gelezen