Spaanse bende opgerold die transseksuelen dwong om zich te prostitueren, ook in ons land

In Spanje heeft de politie een bende opgerold die transseksuelen vanuit Zuid-Amerika naar Spanje lokte, en hen dwong om zich te prostitueren. Daarbij waren ze ook in ons land actief.

De slachtoffers van de bende waren transseksuele mensen uit Zuid-Amerika, voornamelijk Colombia. Ze werden door de leidster van de bende benaderd in hun thuisland, waar ze in armoede leefden, of uitgesloten werden door hun genderidentiteit. Aangezien de bendeleidster zelf transseksueel is, kon ze het vertrouwen van de slachtoffers winnen en hen een beter leven beloven in Spanje. Maar eenmaal ze daar aankwamen, werden ze gedwongen om zich te prostitueren.

De slachtoffers werden ook overgevlogen naar België, Nederland en Italië. Daar huurde de bende vakantieappartementen, waar ze zich moesten prostitueren. De leidster van de bende werd trouwens gearresteerd toen ze op het vliegtuig naar Rome wilde stappen met één van haar slachtoffers.

Volgens de Spaanse politie zijn drie mensen aangehouden, in Valencia en Irún. Er is ook 23.000 euro in beslag genomen, samen met vliegtuigtickets en geneesmiddelen zoals Viagra.

Meest gelezen