Laatste twee slachtoffers van vulkaanuitbarsting geïdentificeerd, lichamen nog niet gevonden

In Nieuw-Zeeland is bekend wie de laatste twee slachtoffers zijn van de vulkaanuitbarsting vorige week. Het gaat om een vrouw van 17 en een man van 40 jaar. Hun lichamen zijn nog niet gevonden. In totaal vielen bij de ramp 18 doden. Zo'n 20 mensen liggen nog in het ziekenhuis met zware brandwonden.

Volgens de politie van Nieuw-Zeeland liggen de lichamen in het water rond het eiland, maar door het slechte weer de voorbije twee dagen zijn de zoekacties voorlopig gestaakt.

Vrijdag werden nog zes lichamen gevonden op White Island, waar vorige week de vulkaan uitbarstte. Tijdens de ramp waren 47 mensen aanwezig op het eiland, vooral toeristen en gidsen.

Bij de doden zijn 11 Australische staatsburgers, 3 mensen die permanent in Australië verblijven, en een Nieuw-Zeelander. Van nog een ander slachtoffer dat overleed in het ziekenhuis, is geen nationaliteit bekend. 

Intussen loopt in Nieuw-Zeeland de discussie, of het wel verantwoord was dat mensen op het eiland aanwezig waren, terwijl het risico op een uitbarsting bekend was. Premier Jacinda Ardern heeft gezegd dat het onderzoek naar de ramp wel tot een jaar kan duren.

Meest gelezen