Waterbus vaart niet meer over Albertkanaal: "Te weinig passagiers"

Vanaf 1 januari zal er geen Waterbus meer varen over het Albertkanaal omdat er te weinig passagiers zijn. De Waterbus op het Albertkanaal ging in februari dit jaar van start, maar lokte veel minder passagiers dan de Waterbus op de Schelde.

Vanaf 1 januari volgend jaar vaart er wegens het beperkt aantal passagiers geen waterbus meer op het Albertkanaal. De Waterbus op het Albertkanaal ging in februari van dit jaar van start, maar kon het succes van de waterbus op de Schelde niet evenaren. Sinds de zomer kan je gratis varen met de waterbus tijdens de piekuren. Ook dat bracht geen verandering in de tegenvallende cijfers. 

Hoe komt het? 

"Er zijn twee mogelijke redenen voor de tegenvallende passagierscijfers", legt Gert Ickx van het Antwerpse Havenbedrijf uit. "Ten eerste mogen we op het Albertkanaal niet snel varen door de golfslag. Ten tweede zijn er op de Schelde veel meer mensen die de Waterbus gebruiken als veerboot. Op het Albertkanaal zijn er veel bruggen om het kanaal over te steken, dus voor die functie gebruiken mensen de Waterbus daar minder."

Meest gelezen