Videospeler inladen...

Wolf mogelijk onderweg van Nederlands Limburg naar Vlaanderen

In Heijen, in het noorden van Nederlands Limburg, is vorige zaterdag een wolf gespot. Organisatie Welkom Wolf denkt dat het dier mogelijk onderweg is naar Vlaanderen. De organisatie roept iedereen op waakzaam te zijn en waarnemingen van wolven of mogelijke wolven te melden via hun meldpunt. Volgens Welkom Wolf zal de natuurlijke corridor langs de Maas de wolf "vanzelf in onze richting" leiden.

De waarneming van de wolf is geverifieerd en bevestigd door Wolven in Nederland, de Nederlandse tegenhanger van Welkom Wolf.

In februari vestigde zich voor het eerst in 140 jaar een wolvin in Nederland, en in juni werden de eerste welpjes geboren. Bij de laatste telling, in augustus, zijn in Nederland drie wolven geregistreerd.

Herbekijk de reportage uit "Het Journaal" (lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Vlaanderen kende tot nu toe met het wolvenkoppel Naya en August en wolf Roger drie wolven. Die laatste werd in maart vorig jaar doodgereden.  Wolvin Naya is volgens het Agentschap Natuur en Bos vermoedelijk gedood door professionelen. Ook van haar welpen, die 4,5 maanden zouden zijn, is geen spoor.

Meest gelezen