Gaia klaagt dierenleed aan in West-Vlaamse kalkoenkwekerijen

Dierenrechtenorganisatie Gaia heeft undercoverbeelden gemaakt in drie kalkoenkwekerijen in West-Vlaanderen. Volgens Michel Vandenbosch hebben de onderzoekers van Gaia heel wat dierenleed gezien. "Duizenden dieren zitten dicht op elkaar: stervende, gewonde, kreupele en dode dieren. Het is gewoon weerzinwekkend."

In de laatste drie jaar werden in België jaarlijks meer dan 750.000 kalkoenen gekweekt en geslacht voor consumptie. "De intensieve kweek van kalkoenen is volledig ontaard”, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "Toch kent ons land geen specifieke wetgeving om het welzijn van vleeskalkoenen te beschermen. De kalkoen werd compleet vergeten door de wetgever."

Gaia eist dat Vlaanderen de sector strenge wettelijke dierenwelzijnsnormen oplegt.

Meest gelezen