©Ymke Dirikx

Iggy Pop is eerste naam voor Jazz Middelheim 2020

Iggy Pop is de eerste naam voor Jazz Middelheim 2020. Hij zal er op 14 augustus optreden. U associeert The Godfather of Punk misschien niet meteen met het festival, maar Iggy Pop is zelf een grote jazzliefhebber, twee jaar geleden bracht hij het jazzalbum "Loneliness Road" uit. 

Iggy Pop heeft dus wel degelijk iets met jazz. Ook zijn meest recente album "Free", waarvoor hij samenwerkte met de Amerikaanse jazztrompettist Leron Thomas, situeert zich in het genre. Toch zal Iggy Pop op Jazz Middelheim ook zijn klassiekers zoals "I wanna be your dog" en "Lust for life" brengen, belooft de festivalorganisatie. 

Iggy Pop zal trouwens twee keer optreden die dag op Jazz Middelheim. Eerder op de dag is hij de special guest van Method of Defiance, een band van Bill Laswell, de Amerikaanse basist die in 1998 de producer was van zijn album "Instinct".  Ook Laswell waagt zich als muzikant aan verschillende genres, van jazz over hiphop naar funk en zelfs dub, reggae en drum & bass. 

Meest gelezen