Verdachte opgepakt die in Denderleeuw gevels bekladde met hakenkruisen

Een man van 61 heeft bekend dat hij vorige week de gevels van meerdere huizen in Denderleeuw heeft bespoten met (omgekeerde) hakenkruisen. De man werd opgepakt, maar is ondertussen vrijgelaten onder voorwaarden. 

Vorige week werden de inwoners van Denderleeuw wakker met een verrassing van formaat: op verschillende huizen en auto's waren er zwarte hakenkruisen aangebracht. De politie startte onmiddellijk een onderzoek naar de dader en na intensief onderzoek kon hij opgepakt worden.

Het gaat om een man van 61 uit Denderleeuw. Bij een huiszoeking werden er verschillende bewijzen gevonden. Hij legde ook bekentenissen af bij de onderzoeksrechter. De man werd ondertussen wel vrijgelaten onder voorwaarden. Waarom hij de hakenkruisen gespoten heeft, is nog niet bekend. 

Meest gelezen