Kippenvelmomenten, bijna 10.000 lopers en popmuziek op gregoriaanse wijze: dit is de eerste dag van De Warmste Week 

De Warmste Week is deze ochtend om klokslag 8 uur van start gegaan. Vanaf vandaag tot Kerstmis zullen alle merken van de VRT de duizenden acties voor goede doelen en honderden nieuwe vrijwilligers in de kijker proberen te zetten. Op zes Warmathons gaan mensen zich warm lopen voor goede doelen en vanuit het kloppend hart van de week in Kortrijk zal alleen maar warme muziek klinken. Al vanaf het begin beloofde de Warmste Week vol indrukwekkende en emotionele momenten te zitten. Volg hier de warmste momenten van de dag.

Bekijk het verslag uit "Het Warmste Journaal" van 19 uur hier en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

Editors speelt morgen akoestische set

Ook morgen, donderdag, is er een verrassingsact in Kortrijk. De Britse wereldband Editors speelt er een akoestische set van een half uur. De band heeft een band met De Warmste Week. Jaren geleden waren ze er ook al eens bij. Morgen spelen ze op de live stage van 20 u tot 20u30.

De komst van Editors werd in een telefoongesprek met StuBru-presentarice Fien Germijns aangekondigd.

Videospeler inladen...

Verrassingsoptreden Gregorian

De eerste dag van de Warmste Week kent veel hoogtepunten. Eén is ongetwijfeld het verrassingsoptreden van de Duitse band Gregorian die moderne popmuziek brengt op gregoriaanse wijze. Alle zangers betraden het Kortrijkse Nelson Mandelaplein in monnikspij en met fakkels. Indrukwekkend.

Videospeler inladen...

Bijna 10.000 lopers op eerste Warmathon

Het solidairste sportevenement van het jaar is samen met De Warmste Week ook weer terug in Vlaanderen. Duizenden lopers gaan over de zes Warmathons heen eens zoveel kilometers lopen voor een zelf gekozen goede doel. De eerste Warmathon vond natuurlijk plaats in Kortrijk, aan Sportcampus Lange Munte. Radiozender MNM zorgt op deze en alle komende Warmathons van de week voor de sfeer en motivatie en maakt ook op de locatie van de Warmathons live radio. Je kan de lopers en MNM ook live aan het werk zien via hun livestream.

Maar liefst 9.828 lopers kwamen vandaag samen aan de Sportcampus Lange Munte om rondjes te lopen van zo’n 3 kilometer. Daarmee was deze eerste editie van de Warmathon in Kortrijk meteen helemaal volzet. Heel wat sportievelingen kozen bovendien voor het openbaar vervoer of de fiets. Zo kwamen er ruim 1.100 bezoekers met de fiets naar de Warmathon.

De motivatie ontbreekt dus duidelijk niet. En dat de sfeer ook goed warm zit, bewijst een bezoekje van Niels die als actie hete pepers verkoopt voor vzw De Branding die zich inzet voor volwassenen met een beperking. Ook MNM-DJ Sander Gillis probeerde een hete peper. En dat kwam maar net goed. 

Videospeler inladen...

Ode aan overleden broer Maxime

Na een hartverwarmende en indrukwekkende aftrap bleek al snel dat De Warmste Week naast hartverwarmend ook hartverscheurend kan zijn. Als één van de eersten, stonden Thibaut en zijn vriend Michiel op het podium in Kortrijk. De broer van Thibaut, Maxime (14), verongelukte pas in september, maar dankzij muziek kan hij het verlies van zijn broer beter verwerken: "In muziek kan je uiten wat je voelt en je kan het brengen op een manier die  je niet vindt door te praten."

Samen met een vriend schreef hij daarom een nummer ter nagedachtenis van Maxime. "Broer, de grootste en de mooiste ster ben jij. Daar stonden alle mensen altijd al voor in de rij." "Music is our answer", de leuze van Studio Brussel tijdens De Warmste Week, was al direct meer dan duidelijk.

Videospeler inladen...

Indrukwekkende drum medley

De allereerste plaat werd aangevraagd door de burgemeester van Kortrijk, Vincent Van Quickenborne en het was direct een medley: "We will rock you" van Queen gevolgd door onder meer "Smoke on the water" van Deep Purple en "Let's dance" van David Bowie. Die klassiekers werden met veel kracht ondersteund door maar liefst 100 drummers van Drumschool Gino Kesteloot op het Nelson Mandelaplein. Een kippenvelmoment in alle vroegte. De drummers gaan ook de rest van de week nog spelen ten voordele van de MS-Liga.

Videospeler inladen...

Dit indrukwekkende startschot kwam er na de startshow waarin Karl Vannieuwkerke met boegbeelden van alle VRT-merken praatte over hun initiatieven voor De Warmste Week. Op het einde stapten de drie Studio Brussel-dj's ook voor het eerst op het podium in Kortrijk, waar ze een volledige week radio zullen maken. Bekijk de show hier opnieuw:

Videospeler inladen...

Bekijk het verslag van de eerste dag van De Warmste Week uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Bart Peeters, Guy Swinnen en Clouseau bundelen de krachten tijdens uitzonderlijk privéconcert in tuinhuis:

Videospeler inladen...

Meest gelezen