Videospeler inladen...

Michel Lelièvre, handlanger van kindermoordenaar Marc Dutroux, aangevallen in Anderlecht

Michel Lelièvre, de handlanger van kindermoordenaar Dutroux, is aangevallen in Anderlecht. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF en wordt bevestigd aan onze redactie. Twee weken geleden verliet Lelièvre na 23 jaar de gevangenis.

De aanval op Michel Lelièvre gebeurde gisteren, rond de middag. Hij werd in Anderlecht aangevallen, het parket opende intussen een onderzoek naar opzettelijke slagen en verwondingen en beschadigingen. 

Volgens zijn advocate, Benjamine Bovy, werd Lelièvre "door een groep personen aangevallen, die nog niet geïdentificeerd werden". "Voor het incident riep iemand: "Hij is het". Mijn cliënt werd zwaar geslagen, zijn verwondingen zijn in het ziekenhuis geconstateerd, maar hij heeft het ziekenhuis intussen wel opnieuw mogen verlaten." Volgens Bovy kwam een derde persoon tussen tijdens het incident. 

Begin december mocht Lelièvre de gevangenis verlaten. Eind september had de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel beslist dat hij zijn straf buiten de gevangenis mocht uitzitten, als hij (onder meer) een woning vond. 

Meest gelezen