Videospeler inladen...

3 schietpartijen in de buurt van woning Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA)

Afgelopen nacht en deze ochtend werden in het Antwerpse district Deurne drie woningen onder vuur genomen. Eén daarvan is een appartementsblok recht tegenover het  huis van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Het parket van Antwerpen heeft een onderzoeksrechter op de zaak gezet die zal onderzoeken of er een link is met de incidenten van afgelopen weken en het drugsmilieu.

Rond kwart voor vijf vannacht werd een woning beschoten in de Van Steenlandstraat in Deurne.  Er zijn kogelinslagen te zien in een raam en een rolluik. Daarna trok de schutter naar de Herentalsebaan om het appartementsgebouw recht tegenover de woning van burgemeester Bart De Wever onder vuur te nemen. Het appartementsgebouw werd vijf keer beschoten. Nadien was een appartementsgebouw langs de Dascottelei aan de beurt.

Link tussen schietincidenten

Volgens het parket zijn er zeker twee schietincidenten aan elkaar gelinkt: "Op camerabeelden is te zien hoe een verdachte met een handvuurwapen zes schoten lost op het gebouw aan de Van Steenlandstraat. Daarna gaat de dader naar de Herentalsebaan om ook daar vijf keer op een woning te schieten." 

Een onderzoek door de federale gerechtelijke politie zal moeten uitwijzen of er ook een link is met het drugsmilieu, zoals bij tal van eerdere gewelddadige incidenten in en rond Antwerpen de voorbije maanden.

De Wever zelf laat via zijn woordvoerder weten dat hij de communicatie over de zaak zoals steeds aan het parket overlaat. "De burgemeester heeft inderdaad schoten gehoord, maar zijn situatie verschilt niet met die van alle andere Antwerpenaren die dit al in hun buurt hebben meegemaakt", zegt zijn woordvoerder Johan Vermant. "Hij vertrouwt dus op het gerechtelijk onderzoek."

FOTO: Marnik Aerts
FOTO: Marnik Aerts

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen